Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Negatief zwemadvies Camping de Bergvennen in Lattrop

LATTROP - Van de 49 zwemlocaties in Overijssel voldoen er 48 aan de Europese norm. De provincie geeft een negatief zwemadvies voor de zwemlocatie op Camping de Bergvennen in Lattrop.

De provincie onderschrijft dat de eigenaar maatregelen heeft getroffen, maar geeft toch een negatief zwemadvies.

'Prima in orde'
Bij de beoordeling van het water worden namelijk de resultaten over de afgelopen vier jaren meegenomen. Een flinke domper voor beheerder Dagmar Maassen. Ze erkent dat het water vier jaar geleden ‘heel slecht’ was. ”Maar begin dit jaar hebben we de boel rigoureus verandert”, klinkt het verweer van Maassen. “De zwemvijver is slibvrij en voorzien van nieuw water. Ook hebben we nu een aparte visvijver.” En met die maatregelen is het probleem volgens de beheerder opgelost. “Het water is nu al weken prima in orde.”

Waarschuwingsfunctie
Rob Heetland, woordvoerder van de provincie, bevestigt dat de kwaliteit van het zwemwater op Camping de Bergvennen nu aanvaardbaar is. “Maar er bestaat een risico dat de kwaliteit weer wegzakt.”

Daarom schrijft de Europese regelgeving voor dat de metingen over meerdere jaren moeten worden bekeken. “Het is voor het eerst dat wij deze situatie meemaken”, aldus Heetland. “De exploitant is wel de gelegenheid geboden om de actuele watergegevens te publiceren. Het zwemadvies heeft een waarschuwingsfunctie, het is een keuze die zwemmers zelf moeten maken.”

Oldenzaal e.o.