Volledig scherm

Niet meer ledigingen oranje container in Dinkelland

DENEKAMP - De ophaalfrequentie van de oranje afvalcontainers voor plastic, metalen verpakkingen en drankkartonnen (PMD) in Dinkelland blijft gehandhaafd op een keer in de vier weken. Een poging van de fracties van Lokaal Dinkelland en PvdA om de PMD-container een keer in de veertien dagen te ledigen haalde het niet.

De hogere ophaalfrequenties werd afgeraden door burgemeester Ineke Bakker. Die wees de raad erop dat zo'n extra lediging een huishouden in Dinkelland tien euro per jaar extra kost. Ook was haar niet bekend dat veel inwoners de oranje containers al snel vol hebben.

Manieren
Een poging van D66 om een extra PMD-container gratis ter beschikking te stellen haalde het ook niet. Burgemeester Bakker zegde de raad wel toe dat er nog een uitgebreide evaluatie zal volgen. Ook komt er een klanttevredenheidsonderzoek om er achter te komen hoe de bevolking denkt over de nieuwe manier van inzamelen in de gemeente Dinkelland.

Gereduceerd
Sinds de inwoners moeten betalen per keer dat de grijze container voor restafval aan straat wordt gezet, is het aangeboden restafval fors minder geworden, van 250 kilo in 2015 tot 66 kilo dit jaar. de gemeenteraad toonde zich zeer tevreden over dit resultaat.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (13%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (75%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (13%)
8 stemmen