Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Nieuw leven voor oude vuilstort van Denekamp

DENEKAMP - Tientallen jaren was het de vuilstortlocatie van Denekamp. En was er de waterzuiveringsinstallatie gehuisvest. Maar het Diepengoor is nieuw leven ingeblazen als park en ontmoetingsruimte.

De gemeente Dinkelland heeft de oude vuilstortlocatie in de afgelopen maanden laten saneren door aannemer Gerwers uit Tilligte. Dat betekent dat de grond rond de woningen aan het Diepengoor een meter diep is afgegraven. Met het vrijkomende puin en ander oud 'vuil' werd de oude vuilstort opgehoogd en afgedekt met folie. Daar bovenop is weer een meter schoon zand aangebracht.

Wandelpaden
Daarmee is het Diepengoor zeker drie meter opgehoogd. Er overheen zijn inmiddels wandelpaden aangelegd. Ook de oude kassen van Schiphorst zijn geruimd. Tussen de huizen aan het Diepengoor komt een houtwal en worden fruitbomen geplant. De bestaande waterpoel blijft. Dat geldt ook voor de twee grote betonnen bassins die ooit bij de zuiveringsinstallatie in gebruik waren. De gemeente laat ze staan als herinnering aan het verleden.

Oldenzaal e.o.