Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Nieuwe galerie in Ootmarsum

OOTMARSUM - Hij had het wel gehad in de horeca in het Duitse Harsewinkel en zij wilde wel graag een nieuwe stap maken als kunstenares. En dus zijn Rob Visschedijk (45) en zijn partner Astrid Lowack (47) in Ootmarsum met een nieuwe galerie begonnen.

Foto Illusions is de naam van de galerie die is ondergebracht in de voormalige schoen- en zadelmakerij Engbers aan de Westwal. Een plekje waar Visschedijk en Lowack dik tevreden zijn. Ook al realiseren zij zich dat de locatie aan de rand van het stadscentrum wel een beetje buiten de geëigende looproute is van het kunststadje. „Maar er gaat hier wel veel autoverkeer over de Westwal en er zijn ook best wel veel voetgangers. Dus ik heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat de mensen ons weten te vinden”, zegt Rob Visschedijk.

De galerie wordt vanavond officieel geopend met een vernissage door de kunstenares. De inrichting is de afgelopen dagen met stoom en kokend water gebeurd. „Omdat we per se met Kunst In Ootmarsum de deuren voor het publiek willen kunnen openen. En dat is gelukt”, zegt Lowack met een lach.

Oldenzaal e.o.