Volledig scherm
Niels Boomkamp, van Boomkamp Beveliging uit Harbrinkhoek, in gelukkiger tijden. © Emiel Muijderman

Nieuwe getuigenoproep van politie om zware mishandeling van beveiliger Niels op te lossen

SAASVELD - De politie roept opnieuw de hulp in van getuigen die hebben gezien hoe in de nacht van zondag 11 op maandag 12 augustus bij discotheek Bruins in Saasveld een beveiliger zwaar werd mishandeld. Ondanks drie aanhoudingen is de politie op zoek naar nog meer informatie en beelden ‘om de waarheid boven tafel te krijgen’.

Aanleiding voor de nieuwe oproep is het aangrijpende verhaal van de 34-jarige beveiliger Niels Boomkamp in de zaterdagkrant van Tubantia. Hij werd toen hij een opstootje wilde sussen, buitenwesten geslagen en zo zwaar mishandeld dat hij in zijn gezicht waarschijnlijk blijvend de sporen ervan zal dragen.

„Kijk naar mijn verwondingen”, zei hij tegenover verslaggever Pim Lindeman. „Dat was een bewuste aanval om iemand te verminken, en dat vind ik niet normaal. Die littekens zitten midden in mijn gezicht en gaan nooit meer weg”.

Grimmige sfeer

De politie zegt de afgelopen week veel getuigen en betrokkenen te hebben gesproken en beelden te hebben bekeken. „Er was die nacht, na sluitingstijd van de disco, een grimmige sfeer op straat. We weten, ook naar aanleiding van beelden die we hebben bekeken, dat er meerdere vechtpartijen zijn geweest”, aldus de politie.

Nog die nacht hield de politie twee mannen aan, een 18-jarige uit Weerselo en een 21-jarige uit Enschede. Inmiddels is de 18-jarige jongen weer in vrijheid gesteld maar hij blijft nog officieel verdachte. Hij heeft contact opgenomen met de beveiliger om met hem te praten.

De waarheid

Om de waarheid boven tafel te krijgen, is de politie op zoek naar nog meer getuigen die willen verklaren over wat ze hebben gezien. De hoop is ook gericht op filmbeelden of foto’s die op mobieltjes staan. De politie is bereikbaar via 0900 8844 of via een persoonlijk bericht op het Facebook-account van de politie Dinkelland.

Oldenzaal e.o.