Volledig scherm
PREMIUM
Rita Maarse: "Mijn man is ook ondernemer, en dan heb je er ineens twee in huis. Het was ook best wel een investering." © Emiel Muijderman

Nieuwe woonwinkel in Denekamp: 'Wens was groter dan de hobbels'

DENEKAMP - Rita Maarse (54) opende in mei haar eigen woonwinkel annex stalstudio in Denekamp: Hoeve de Wester Esch.

Stap je binnen bij Hoeve de Wester Esch, dan weet je even niet waar je moet kijken. Lampen, spiegels, een heerlijke bank, de ruimte is een oase van warmte en rust. Hoe Rita Maarse deze stijl het beste kan omschrijven? "Stoer, sober en landelijk", klinkt het. Sinds dit jaar is Maarse officieel dealer van het gerenommeerde merk Hoffz, uniek in Overijssel.

Kraamverzorgster

Ze werkte achttien jaar lang als kraamverzorgster, maar werd door een reorganisatie gedwongen het roer om te gooien. Tijd om iets met haar andere passie te gaan doen. "Dit is altijd al een wens van mij geweest", zegt ze, terwijl ze druk in de weer is met koffie en gebak. "Ik vond mijn werk als kraamverzorgster geweldig en heb destijds erg gevochten om te mogen blijven. Tevergeefs. Ik kwam thuis te zitten en dacht: als ik het nu niet doe, dan zet ik die stap over vijf jaar ook niet meer."

Naast woonhuis

Samen met haar man woont ze op een prachtige boerderij in Denekamp. Haar stalstudio zit pal naast hun woonhuis. "In het begin was het wel even een dingetje. Mijn man is ook ondernemer, en dan heb je er ineens twee in huis. Het was ook best wel een investering.”

Waar de voormalige paardenstal voorheen diende als ruimte voor haar groenworkshops, is het nu een prachtige verkoopruimte waar interieurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Quote

Rustig de tijd nemen voor iemand vind ik heel belangrijk. Kop koffie erbij, wat lekkers

Rita Maarse

Oldenzaal e.o.