Noek Zekhuis uit Denekamp
Volledig scherm
Noek Zekhuis uit Denekamp © Jeugdjournaal

Noek (11) uit Denekamp in finale Jeugdjournaalwedstrijd

DENEKAMP - Noek Zekhuis (11) uit Denekamp is finalist van de Jeugdjournaalwedstrijd waarbij de deelnemers door middel van een ingezonden video kunnen tonen dat ze over journalistiek talent beschikken.

Noek toog voor haar video naar De IJskuip in Noord-Deurningen die door de coronamaatregelen is omgetoverd tot drive-in.  Hoe moet dan nu met zijn zaak, was de insteek die de Denekampse had gekozen.

 In totaal hebben bijna 400 kinderen meegedaan door middel van het inzenden van een video waarin ze hun journalistieke talenten laten zien. De redactie had de lastige taak om uit de inzendingen tien finalisten te kiezen die op zondag 19 april alles uit de kast mogen halen voor de hoofdprijs. De winnaar mag als echte razende reporter op pad met een Jeugdjournaal-cameraploeg om een onderwerp naar keuze te verslaan. De reportage is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Doorgaans worden de finalisten uitgenodigd in Hilversum voor de finaledag, maar die vindt dit jaar plaats via een videoverbinding. De kinderen voeren een drietal opdrachten uit die worden beoordeeld door de vakkundige jury, bestaande uit de winnaar van 2019, Rómeycia, Jeugdjournaal-verslaggever Noortje Deutekom en YouTuber KORTHOM.

Oldenzaal e.o.