Volledig scherm
Johan ter Horst, voorzitter van het Oldtimerfestival in Tilligte. © Reinier van Willigen

Oldtimerfestival maakt in Tilligte een nieuwe start

TILLIGTE - Het Twents Oldtimerfestival in Tilligte maakt een nieuwe start met een geheel nieuwe opzet en op een andere locatie. 'Het Twents Oldtimerfestival kan dit jaar dan toch eindelijk het 30-jarig bestaan vieren. We zijn sterker dan ooit uit de impasse gekomen. Dat is misschien wel de grootste winst', vertelt voorzitter Johan ter Horst tevreden in onze krant van zaterdag.

Het aantal inschrijvingen van deelnemers al ver boven dat van vorig jaar. Was er vorig jaar zes weken voor het evenement nog geen enkele sponsor, dit keer is de sponsoring wel helemaal rond. Het ‘geloof’ in het Twents Oldtimerfestival is terug constateert voorzitter Johan ter Horst met genoegen. „Dat was bij menigeen verdwenen nadat we in een neerwaartse spiraal terecht waren gekomen. Zelfs menig vrijwilliger had er geen vertrouwen meer in dat het ooit nog goed zou komen. dat had alles te maken met de onzekerheid over de toekomst. Maar dat komt wel weer terug. Daar moeten we verder aan werken.”

Locatie
De organisatie keert met het Oldtimerfestival terug op de plaats waar het ooit begon: in het dorpscentrum van Tilligte. Na 29 jaar is afscheid genomen van het enorme terrein aan de Ottershagenweg waar het festival tot een internationaal evenement kon uitgroeien met in de hoogtijdagen meer dan 10.000 bezoekers.

8 locaties
Het 30e Twents Oldtimerfestival is in het eerste weekeinde van september: zaterdag 3 en zondag 4 september van 10.00 tot 17.00 uur. De verschillende onderdelen zijn verspreid over 8 locaties in en rond het dorp. De locaties worden met een wandelroute met elkaar verbonden.

Oldenzaal e.o.