Volledig scherm
Kunst- en kerstmarkt in Ootmarsum © Marieke Amelink

Ondanks slecht weer toch veel bezoekers bij kunst- en kerstmarkt in Ootmarsum

OOTMARSUM - Het centrum van Ootmarsum was zaterdag- en zondagmiddag het toneel voor de jaarlijkse kunst- en kerstmarkt. Ondanks het weer trok het evenement opnieuw duizenden bezoekers naar het kunststadje.  

De echte kerstliefhebber moest afgelopen weekeinde in het monumentale centrum van Ootmarsum zijn. Met vuurkorven, straattheater, lekkernijen en goedgevulde kraampjes was de 28ste editie van de kunst- en kerstmarkt opnieuw een groot succes. 

Schot in de roos

Quote

Door de wind waren wat zeilen gescheurd en stonden enkele kraampjes op de kop.

Mireille Oude Kotte

Nieuw dit jaar was het culinaire plein waar de echte lekkerbekken zich te goed konden doen aan heerlijke versnaperingen. „Dat was toch even een gok”, vertelt Mireille Oude Kotte van de organiserende stichting. „Begin je iets nieuws, dan weet je natuurlijk nooit hoe het uitpakt. Maar het was een schot in de roos. Met een mix van plaatselijke ondernemers en enkele ondernemers van buitenaf konden we bezoekers genoeg variatie bieden.” Volgens Oude Kotte zorgden de optredens van het veertig man sterke Shantykoor Tubbergen en het Oldenzaalse koor Vocal Essen op het culinaire plein voor extra veel sfeer. 

Wind 

Gemiddeld trekt de kunst- en kerstmarkt jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers. Door de weersomstandigheden werd dit aantal deze editie niet helemaal gehaald. Vooral zondag was het even spannend. „Gelukkig kon alles gewoon doorgaan”, zegt Oude Kotte. „Op een na hebben we geen afmeldingen gehad. We begonnen zondag met een rondje over de markt, waar we zagen dat de wind enkele stands te pakken had gekregen. Er waren wat zeilen gescheurd en enkele kraampjes stonden op de kop. Maar dat werd al snel opgelost.” 

Hele onderneming 

De organisatie is het hele druk jaar druk met de voorbereidingen. „Vaak denken mensen dat we een draaiboek hebben klaarliggen waardoor het ieder keer makkelijker wordt. Maar het is telkens weer een hele onderneming. Is het aanbod gevarieerd genoeg? Zijn er geen lege stukken? Maar we doen het ieder jaar weer met heel veel plezier.”

Volledig scherm
Kunst- en kerstmarkt in Ootmarsum © Marieke Amelink

Oldenzaal e.o.