Volledig scherm
Secretaris John Wigger van BIZ Denekamp en wethouder Benno Brand van Dinkelland bij de BIZ-stembus in het gemeentehuis © Foto Gemeente Dinkelland

Ondernemers stemmen over BIZ Denekamp

DENEKAMP - Er komt een nieuwe poging om weer een BIZ in Denekamp in het leven te roepen. Ondernemers die in de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) gevestigd zijn kunnen tot en met 1 april voor of tegen de herinvoering van de BIZ stemmen.

De BIZ is een soort belasting die alle ondernemers in het aangewezen BIZ-gebied moeten betalen. Van dat geld krijgen diverse evenementen en activiteiten een bijdrage zoals Palmpasen, Sinterklaas, Kerst- en Peerkesmarkt. Ook de sfeerverlichting in het centrum wordt betaald uit de BIZ-bijdrages.

De afgelopen twee jaar was er geen BIZ in Denekamp omdat veel ondernemers de verplichte bijdrage te hoog vonden. Gevolg was dat activiteiten in het dorp niet door gingen omdat er geen geld was, onder meer Tutti Italia en Kunsten op Straat gingen om die reden niet door. Omdat niemand daar gelukikig mee was komt er een nieuwe poging voor de BIZ. Dit keer is verplichte bijdrage verlaagd.

De BIZ wordt ingevoerd als 50 procent van de BIZ bijdrage-plichtigen een stem uitbrengt. Daarvan moet tweederde vóór invoering zijn. Deze voorstemmers moeten gezamenlijk over meer dan 50 procent van de WOZ-waarde beschikken.

Ondernemers in het centrum kunnen tot en met 1 april naar de stembus die in het gemeentehuis staat. BIZ Denekamp houdt dinsdag om 20.30 uur nog een informatieavond over de BIZ, bij hotel De Schout.

Oldenzaal e.o.