Volledig scherm
© Thinkstock

Onhandige studentengrap in Rossum loopt met sisser af

ROSSUM - Twee onhandige studenten en een bewoner die precies dat heeft gedaan wat de politie zo graag ziet. Zo vat een politiewoordvoerder het curieuze incident samen dat zich maandagavond in Rossum heeft afgespeeld.

Een 25-jarige Rossumer zag omstreeks 22.00 uur twee 22-jarige Delftenaren over een erf aan de Rode Veldweg lopen. De man vertrouwde het niet en lichtte zijn vader, buurtbewoners en de politie in. Kort daarna sprak hij samen met zijn vader de twee aan. Die vertelden een onwaarschijnlijk verhaal dat ze wat in Rossum wilden drinken en hun auto buiten het dorp hadden geparkeerd om geen parkeergeld te hoeven betalen.

Aanhouding
De twee werden snel aangehouden door de politie en bleken laptops en bivakmutsen bij zich te hebben. Ze verklaarden dat ze in Rossum een studentengrap met een vriend hadden willen uithalen. “Helemaal niet handig om dan geen open kaart te spelen als iemand je aanspreekt, dat zagen ze zelf ook wel in. We hebben ze nog dezelfde avond heengezonden”, aldus de woordvoerder. “Zo zien we het graag, burgers die signaleren, mensen aanspreken op hun gedrag en bij twijfel ons bellen.”

Oldenzaal e.o.