Volledig scherm
Stormschade in de Engels' Tuin © Robin Hilberink

Onweer zorgt voor ravage in Engels’ Tuin in Ootmarsum

OOTMARSUM - De zware onweersbuien die woensdagavond over Ootmarsum trokken hebben voor de nodige schade gezorgd in stadspark Engels’ tuin. 

Van een eeuwenoude beuk naast het theehuis knapte een dikke tak af die onder meer een gedeelte van het kunstwerk De Witte Wieven vernielde. Een andere armdikke tak is op miraculeuze wijze over  het dak van het theehuis ‘gewaaid’ en in de tuin terecht gekomen zonder verdere schade aan te richten.

Verrast

Harrie Oude Elberink van de stichting Engels’ Tuin die verantwoordelijk is voor het onderhoud, was verrast door het afknappen van de tak van de beuk. „Dit hadden we niet verwacht van deze boom”, zegt hij. „We maakten ons meer zorgen over de beuk op de verhoging die meer wind vangt, en de sequoia boom.”

Volgens Oude Elberink zijn de bomen in het park nog afgelopen voorjaar allemaal nagekeken door een boomchirurg. „Dit komt dan ook als een verrassing voor ons.” Het bestuurslid van de stichting Engels’Tuin wil overleggen wat er nu moet gebeuren. „Maar zo heel veel valt hier niet tegen te doen. Dat de tak van binnen rot is, zegt niet zoveel. Dat geldt voor veel takken maar zolang de buitenkant sterk genoeg is er niet zoveel aan de hand.”

Verzekering

Wat het vernielde kunstwerk betreft, gaat Oude Elberink er van uit dat de verzekering de schade vergoed. „Geluk bij een ongeluk is dat we de beelden toch al wilden laten opknappen, dat kunnen we nu dus goed doen.”

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.