Vuurwerk bij het intrekken van de muziekwagen van de Siepeljonkers.
Volledig scherm
Vuurwerk bij het intrekken van de muziekwagen van de Siepeljonkers. © Paul Eertman

Ook zonder optocht gaat het 'intrekken' in Ootmarsum gewoon door

OOTMARSUM - Het is een van de hoogtepunten van het carnaval in Ootmarsum. Het traditionele 'intrekken' van de Ootmarsumse praalwagens en deelnemers aan de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal. En hoewel er geen grote optocht was in Oldenzaal, ging het intrekken toch door.

Vele honderden inwoners van Ootmarsum verwelkomden zondagavond de wagenbouwers met gejuich, vuurwerk en gezang. Net als altijd. "Youri Rekers, ons scheidend hoofd wagenbouw, noemt dit altijd het kippenvelmoment van het jaar en daar heeft hij gelijk in", zegt Cas Busscher van de wagenbouw en kledingcommissie van de Siepeljonkers.

De leden van de Siepeljonkers waren zondag al in Oldenzaal toen het bericht kwam dat de optocht niet doorging.

Busscher: "We zijn daarop teruggegaan en hebben de wagens in onze loods gezet. Normaal gesproken is er tijdens de optocht altijd stamppot voor de deelnemers, die hebben we nu gegeten in de loods. Daarbij hebben we zoveel mogelijk mensen uitgenodigd, we waren met wel 250 mensen, het was een spontane en hele gezellige middag."

Daar werd ook het idee geopperd om het intrekken toch door te laten gaan. "Dat vonden we allemaal een goed idee", zegt het lid van de Siepeljonkers. "Op die manier kon iedereen die betrokken is bij de wagens toch bedankt worden voor het vele werk."

"We hebben de muziekwagen weer uit de loods gehaald en daarmee zijn we de stad binnengereden. De ontvangst op het Marktplein was weer geweldig. Maar het gevoel is toch anders dan wanner je hebt meegedaan in Oldenzaal."

Beelden van de intrekking in Ootmarsum van afgelopen zondagavond.
Volledig scherm
Beelden van de intrekking in Ootmarsum van afgelopen zondagavond. © Paul Eertman

Oldenzaal e.o.