Volledig scherm
© Frans Nikkels

Oorlogsslachtoffers Dinkelland hebben nu ook een gezicht

WEERSELO/DENEKAMP - Een naam hadden ze al, maar nu krijgen alle 371 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit de gemeente Dinkelland ook letterlijk een gezicht.

Daarvoor hebben Mariët Blokhuis uit Rossum en haar voormalige plaatsgenoot Bert Wolbert - nu Oldenzaler - voor gezorgd. Zij hebben namelijk van de slachtoffers hun levensloop getraceerd en foto's van hen bemachtigd. De slachtoffers zijn per voormalige gemeente Denekamp en Weerselo inmiddels te boek gesteld; Ootmarsum volgt volgend jaar.

Vervolg De boeken van Blokhuis en Wolbert zijn een vervolg op de drie namenboeken die vorig jaar op 4 mei werden gepresenteerd. Dat gebeurde samen met een nieuw piramide-vormig monument - met daarop alle namen - als aandenken. De twee nieuwe boeken worden na de Dodenherdenking op 4 mei gepresenteerd in de raadszaal van het gemeentehuis in Denekamp. Kostprijs Ze worden door de Werkgroep Herdenken Oorlogsslachtoffers in Dinkelland via de Heemkundeverenigingen tegen kostprijs verkocht. In Weerselo kost het boek 9,50 euro en in Denekamp - dit boek is veel dikker - voor 12,50 euro.
Kijk ook op: www.oorlogsdodendinkelland.nl

Oldenzaal e.o.