Volledig scherm
PREMIUM
De opgepimpte geldautomaat waarover in Ootmarsum veel te doen is geweest. Nu is er en oplossing waar iedereen tevreden over is. Op de foto Henk Eertman (L) en Richard de Way © Robin Hilberink

Ootmarsum heeft gepimpte geldautomaat: ‘We zijn heel erg blij’

OOTMARSUM - De voormalige Nederlands Hervormde school, de oude smederij van Rikmansspoelen het klooster Maria Ad Fontes. Historische foto’s van deze bekende stadsbeelden sieren vanaf nu de buitenkant van de veelbesproken pinautomaat aan de Oostwal in Ootmarsum.

Het was in Ootmarsum een heuse kwestie. Toen enkele jaren geleden de Rabobank dicht ging en er aan de Oostwal een pinautomaat werd geplaatst, waren de rapen gaar. Het in de felle Rabokleuren oranje en blauw gepimpte gebouwtje was een steen des aanstoots voor veel Ootmarsummers. Volgens hen misstond het op de historische plek aan de Oostwal.

Stenen uitstraling

Na alle kritiek werd op initiatief van de gemeente Dinkelland de pinbox voorzien van een ‘stenen uitstraling’. Ook daarmee was lang niet iedereen gelukkig en op initiatief van buurtbewoner Henk Eertman is samen met de Rabobank gezocht naar een alternatief.

Dat is uiteindelijk gevonden in de vorm van bestickering met oude foto’s. „Het idee hebben we opgedaan in Overdinkel waar zo’n pinbox is bestickerd met beelden van het smokkelverleden van dat dorp, zoiets vonden we hier ook passen”, zegt Henk Eertman. „Samen met de Ben Morshuis Stichting hebben we passende foto’s gevonden van gebouwen die hier daadwerkelijk hebben gestaan. Met het eindresultaat zijn we dan ook heel erg blij.”

Quote

Ook wij zijn tevreden met deze oplossing die wordt gedragen door de bevolking. Dat vinden wij als bank heel belangrijk

Directievoorzitter Richard de Way van Rabobank Twente Oost

Oldenzaal e.o.