Volledig scherm
PREMIUM
Helemaal links op de foto Jurgen Mollink (Tilligte) met naast zich Peter Wiefferink (Ootmarsum), die tweede werden. De champagne is voor de winnaars: Coen en Rico van der Wind. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Ootmarsum houdt Twentse eer hoog in Arctic Challenge

OOTMARSUM/ENSCHEDE - Twee auto’s bleven er zwaar beschadigd achter in Zweden. Verder alleen blikschade bij de deelnemers aan de Arctic Challenge, de rit naar de Noordkaap. Team Heisterkamp uit Ootmarsum hield met een tweede plek de Twentse eer hoog.

Zondagmiddag keerden de 34 equipes terug op de Luchthaven Twente. „Alleen blikschade, geen persoonlijke ongelukken gelukkig. Maar blikschade hoort er een beetje bij”, zegt John Weyl van het organiserende bureau JJ Concepts uit Delden.

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.