Volledig scherm
Ootmarsum staat dit weekeinde in het teken van de jaarlijkse Koale Karmis. © Carlo ter Ellen DTCT

Ootmarsum laat zich kermispret niet bederven door huisregels

OOTMARSUM – De omstreden en door menigeen als betuttelend beschouwde huisregels van de gemeente voor de Koale Karmis waren het gesprek van de dag. Maar er was vrijdag niemand in Ootmarsum die zich daardoor het plezier op de jaarlijkse kermis liet ontnemen. 

Integendeel, de vele bezoekers vermaakten zich opperbest in de verschillende attracties in het stadscentrum maar zeker ook in de verschillende horecagelegenheden. Traditiegetrouw kwamen de gasten van heinde en verre; met bussen tegelijk werden ze aangevoerd, want de Koale Karmis is zeker op vrijdag de plek waar je moet zijn voor ouderwets kermisvertier. 

Wachtrijen

De lange rijen met wachtenden voor de verschillende café’s gaven aan hoe druk het was. Dat gold ook voor de kermis zelf, maar door de aangepaste opstelling van de attracties is de zo vertrouwde gezellige sfeer wat aangetast. Omdat de brandweer overal bij moet kunnen, staan verschillende attracties op te grote afstand van elkaar, zo luidt de kritiek.

Huisregels

De gemeente Dinkelland hing onlangs her en der in de gemeente grote doeken op met daarop twintig huisregels. Daarover ontstond ophef - het zou betuttelend zijn - waarna de gemeente een aantal grote doeken verving door kleinere exemplaren. 

De regels bleven hetzelfde. Zo mogen bezoekers geen vuurwapens dragen, niet agressief zijn en zich niet racistisch uiten. Ook bijvoorbeeld het dragen van voetbalshirts is uit den boze. Op de regels zelf was echter geen kritiek. Die richtte zich vooral op de wijze waarop de gemeente de regels presenteerde.  

Oldenzaal e.o.