Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in Ootmarsum. © Robin Hilberink

Ootmarsum slibt dicht: angst voor ‘Amsterdamse toestanden’ in toeristisch stadje

De populariteit van toeristenstad Ootmarsum heeft een keerzijde. In het hoogseizoen is het dringen in de smalle straten, tussen her en der geparkeerde fietsen, rijdende auto’s en uitgestalde borden. Er wordt gepleit voor meer voorzieningen en strenge handhaving. „Het mag geen wild-west worden.”

Het is druk op het Kerkplein van Ootmarsum als op zaterdagmiddag een groep Solexrijders en een Duitse fietsclub tegelijk het plein oprijden, op zoek naar een plek om hun tweewieler te kunnen stallen. Dat valt niet mee, want de schaarse fietsklemmen naast de kerk zijn bezet. De solexrijders kijken even om zich heen en rijden door, maar de ‘Twistringer Pedalritter’ besluiten hun dertig fietsen in een dubbele rij, middenop het plein te zetten. Dat begint naarmate de dag vordert steeds meer op een openbare fietsenstalling te lijken. „Ik weet niet of het mag, maar ze staan hier goed”, zegt Bernard Timmerman. Vanaf het terras waar ze zich neervlijen, hebben de Duitse senioren goed zicht op hun elektrische fietsen. Dat het om hen heen druk is, deert de toeristen niet. „Ootmarsum ist insgesamt toll.

 1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
  PREMIUM

  Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

  OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.
 2. Hennie Kuiper inspecteert vernieuwde wielertocht Paaschbergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’
  PREMIUM

  Hennie Kuiper inspec­teert vernieuwde wieler­tocht Paasch­bergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’

  De kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix staan menig wielrenner in het geheugen gegrift. De ruige ronde wordt niet voor niets de ‘Hel van het Noorden’ genoemd. Verandert de jaarlijkse tocht Paaschbergs Mooiste vanuit Lochem in de ‘Hel van de Achterhoek’, nu de route vooral over klinkerstroken gaat? ,,Wij willen de mannen inderdaad van de jongens scheiden.’’

Oldenzaal e.o.