Volledig scherm
Ootmarsum © Emiel Muijderman

Ootmarsum wil nu ook groenste stadje Europa zijn

OOTMARSUM - Ootmarsum dingt mee naar de titel 'Groenste stadje van Europa'. Zaterdag komt de internationale jury daarvoor in Ootmarsum op bezoek.


Zenuwachtig zijn ze niet ofschoon de spanning wel een beetje begint toe te nemen. Het zelfvertrouwen daarentegen is groot. „We gaan voor goud en voor niets minder”, zeggen wethouder Loes Stokkelaar en beleidsmedewerker groen Gerard Davina van de gemeente Dinkelland in koor. Als ‘groenste stadje’ van Nederland mag Ootmarsum aan deze Europese competitie meedoen.
Unieke kans
„En dat is een unieke kans voor Ootmarsum om zich internationaal te profileren.” Daarom ook wordt niets aan het toeval overgelaten. Het bezoek van de acht-koppige jury wordt zorgvuldig voorbereid en geregisseerd. Dat wil zeggen: „Aan Ootmarsum en directe omgeving doen we niets. Ootmarsum is sowieso al mooi genoeg; het stadje heeft zoveel kwaliteit van zichzelf. Wat dat betreft is er de laatste jaren heel wat gebeurd met allerlei natuurprojecten.”
Presentatie
Wel zal Ootmarsum zichzelf zo goed als mogelijk gaan ‘verkopen’ bij de presentatie ’s morgens bij Wasserij Het Springendal, gelegen op een unieke locatie midden in een Natura 2000-gebied. ’s Middags zal de jury uitgebreid kennis kunnen maken met het historische stadscentrum en alles wat Ootmarsum te bieden heeft aan kunst en cultuur. Twaalf plaatsen uit acht landen doen mee aan de Europese Entente Florale. Vrijdag 23 september is de prijsuitreiking in het Tsjechische Brno.

Oldenzaal e.o.