Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Lohuis: „Karl Sauvagerd verdient dit eerbetoon. Zijn gedichten zetten je aan het denken.” © Mireille Oude Kotte-Droste

Ootmarsumer Jurgen Lohuis: ‘In het plat zeg je veel met weinig woorden’

OLDENZAAL - Het boek De Tied blif Baas over streektaaldichter Karl Sauvagerd, uitgebracht door Heimatfreunde Neuenhaus, is uitgeroepen tot Plattdeutsches Buch des Jahres. Klaus Vorrink en Berend Vette van de Heimatfreunde namen zaterdag in Hamburg de prijs van 2000 euro in ontvangst. Eerder prezen zij Ootmarsumer Jurgen Lohuis, die hen de weg wees in Twente.

1 Weet jij dat je lof hebt gekregen voor jouw rol bij de totstandkoming van het boek?

„Nee. Het is  teveel eer. Ik leerde Klaus Vorrink en Berend Vette kennen via de heemkundevereniging in Ootmarsum, waarvan ik lid ben. Doordat we plat tegen elkaar konden praten ontstond een vertrouwensband. Toen het boek werd gemaakt, heb ik meegedacht en adressen gegeven van Twentse heemkundeverenigingen. Niet meer, niet minder. Klaus en Berend zijn vrienden van me geworden.”

  1. Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uit­spraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan heeft maandagavond op zijn eigen Facebook-pagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. De Twentse diva gaf zondagavond in het programma Café Hendriks en Genee antwoord op de vraag wie volgens haar het Songfestival 2020 moet gaan presteren. Chantal Janzen en Humberto Tan zouden een goede combinatie zijn: ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo'.

Oldenzaal e.o.