Volledig scherm
Ben Gerrits op archiefplaat © Carlo ter Ellen

Ootmarsummer Ben Gerrits op schopstoel bij SW-bedrijf in Drachten

OOTMARSUM/DRACHTEN - Met het aanstellen van een interim-directeur bij het sociaal-werkvoorzieningsbedrijf Caparis in Drachten lijkt het doek gevallen voor directeur Ben Gerrits uit Ootmarsum. In elk geval voorlopig zal hij niet terugkeren op de stoel die hij sinds begin dit jaar bezette in Drachten.

Maar ook voor een eventueel vervolg van zijn loopbaan in Drachten lijkt er geen basis meer te zijn omdat het vertrouwen ‘onherstelbaar beschadigd’ is. Althans in de optiek van de ondernemingsraad van Arcadis. Waarmee Ben Gerrits opnieuw voortijdig van zijn functie is ontheven. In november vorig jaar stapte hij ook al veel eerder dan de bedoeling was op als directeur van een sociaal werkvoorzieningsbedrijf: Hameland in Lichtenvoorde. Daar werkte hij sinds 1 januari 2015.

Top-Craft
Voordat Gerrits in Lichtenvoorde aan de slag ging, was hij vanaf mei 2012 directeur van Top-Craft in Oldenzaal. Gerrits ging begin dit jaar aan de slag bij Caparis in het Friese Drachten. Zijn aanstelling was niet onomstreden, want de ondernemingsraad was er op tegen vanwege de grote reisafstand tussen Drachten en Ootmarsum. De laatste maanden kwam hij als directeur onder vuur te liggen nadat hij twee directeuren had ontslagen. Een van hen vocht zijn ontslag met succes aan bij de rechter. Het managementteam en de ondernemingsraad zegde daarop het vertrouwen op in Gerrits en in de raad van commissarissen.

Oldenzaal e.o.