Volledig scherm
Kantoorpand van de BAM in Ootmarsum © Carlo ter Ellen

Ootmarsumse vestiging BAM gaat eind dit jaar dicht

OOTMARSUM - De Ootmarsumse vestiging van BAM Infra Energie en Water wordt eind dit jaar gesloten. Van de 50 medewerkers daar worden er 40 overgeplaatst naar de vestiging in Zwolle; 10 medewerkers worden in de gelegenheid gesteld in Gouda aan het werk te gaan..

Er vallen geen gedwongen ontslagen benadrukt woordvoerder Bart Hogenbosch. Reden van de sluiting is volgens hem de centralisatie van een aantal kantoren. Ootmarsum valt daarbij buiten de boot. Door de centralisatie kan volgens Hogenbosch meer samengewerkt worden en dat leidt tot kostenbesparingen.

Hulsink
BAM Ootmarsum is met name gespecialiseerd in het leggen van gas- en waterleidingen. De oorsprong van BAM Infra Energie en water ligt in het Ootmarsumse aannemingsbedrijf Hulsink. Dat werd in 1993 door de BAM overgenomen. Bij Hulsink werkten toen 800 mensen. De omzet bedroeg voor de overname 100 miljoen gulden. Hulsink was internationaal actief; naast Noord-Nederland in Duitsland, Zwitserland en België. Grondlegger was Gerard Hulsink; hij begon in de jaren 30 met een bedrijfje in het leggen van leidingen in de grond.

Oldenzaal e.o.