Volledig scherm
2015 © Rob Meijer

Openluchtmuseum Ootmarsum: nieuwe koers met Streektaalfestival

OOTMARSUM - Openluchtmuseum Ootmarsum is zondag 3 juli het decor van het tweede Streektaalfestival Twente. Het openluchtmuseum onderstreept hiermee de nieuwe weg die is ingeslagen.

Nathalie Baartman, Jan Riesewijk, het duo Margareth Beunders en Jan Wilbers en de Nostra Dames zijn zomaar wat aansprekende namen die op de rol staan van het Streektaalfestival Twente. Deze stand up-comedians manifesteren zich 's middags als zogeheten stoaproaters. Maar er is meer: kleinkunst, muziek, tradities, oude ambachten en natuurlijk de streektaal.

Zondag
Het verschil met de eerste keer vorig jaar is groot. Zo is het evenement niet meer op een zaterdagavond maar op een zondag. Dat biedt qua tijd veel meer mogelijkheden. En dat blijkt ook uit het veel uitgebreidere en vooral ook ambitieuze programma.
Dit Streektaalfestival past volledig bij de nieuwe koers van het openluchtmuseum.

Cultuurhistorie
En dat is het uitdragen van de Twentse cultuurhistorie met zijn rijke tradities en streektaal. Hiermee gaat het stichtingsbestuur terug naar de oorsprong van het openluchtmuseum dat ooit, in een ver verleden, begon met het aloude Los Hoes op het museumterrein aan de Smithuisstraat. Dus géén commerciële evenementen meer als een Herfst Fair met bubbelbaden en ‘andere toestanden’.

Oldenzaal e.o.