Volledig scherm
© Alphons Weierink

Openluchtzwembad Ootmarsum blijft open

OOTMARSUM - Het openluchtzwembad De Kuiperberg in Ootmarsum blijft ook na dit seizoen open. Met het uitspreken van deze intentie heeft het college van B en W van Dinkelland dinsdag een einde gemaakt aan de onzekerheid over het voortbestaan van deze voorziening.

Maar er gaat in de nabije toekomst wel het een en ander veranderen wat betreft het beheer en onderhoud van het zwembad. Per 1 januari stopt het huidige bestuur van de Stichting Zwembad Ootmarsum met haar werk. In principe neemt de gemeente deze taak over maar het is wel de bedoeling dat er dan een beheersvorm komt waarbij de plaatselijke samenleving nadrukkelijk wordt betrokken in de vorm van het inzetten van vrijwilligers.

Voorbeeld
Wethouder Zwiep stelt de manier waarop met vrijwilligers het beheer en onderhoud van het stadspark Engels'Tuin vorm wordt gegeven als voorbeeld. „Ootmarsum is nu aan zet”, zegt wethouder Annette Zwiep-Rosens. Zij is blij en opgelucht over de besluitvorming. Eind augustus al gaat de wethouder om tafel om tafel met het Stadsberaad Ootmarsum. Wellicht komt er daarna een brainstorm-avond voor Ootmarsummers.

Oldenzaal e.o.