Volledig scherm
Erik Lammerink (links) en burgemeester John Joosten ondertekenen de overdracht van Dorper Esch. © Gemeente Dinkelland

Oplevering sportcomplex Dorper Esch in Denekamp

DENEKAMP - Sportcomplex Dorper Esch is Denekamp is officieel opgeleverd. Burgemeester John Joosten van Dinkelland en Erik Lammerink van het aannemersconsortium Noabers hebben vrijdagmiddag hun handtekening gezet voor de overdracht.

„Het is een traject geweest waarbij in de voorbereiding én in de uitvoering goed is samengewerkt. Ook is Dorper Esch zo veel mogelijk open gebleven tijdens de bouw”, zegt burgemeester Joosten. 

Erik Lammerink vult aan namens de Noabers: „Wij hebben het project met drie Dinkellandse bedrijven gerealiseerd. Aannemersbedrijf Niehof, Leferink Architecten en Lammerink Installatiegroep nemen als hoofdpartijen deel aan het bouwconsortium, aangevuld met K3H Architecten en Reimink Zwembaden.”

De feestelijke opening voor alle inwoners van Dinkelland is op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020.

Lange aanloop

Het startschot voor de renovatie en nieuwbouw van sportcomplex Dorper Esch klonk al in maart 2017 toen de gemeenteraad geld beschikbaar stelde voor een vernieuwd Dorper Esch. In augustus van dat jaar startte de aanbesteding en in februari 2018 werd de handtekening gezet tussen de gemeente Dinkelland en het lokale bouwconsortium Noabers. In de zomer van 2018 is echt begonnen met de bouwwerkzaamheden. 

„Dorper Esch is een modern, licht en open sportcomplex geworden, waarin verschillende sporten beoefend kunnen worden. Met een eigentijdse sporthal, een groot wedstrijdbad en een gezellig sportcafé om elkaar te ontmoeten”, aldus wethouder Benno Brand. 

„Goed voor alle verenigingen, de scholen en natuurlijk alle inwoners van Dinkelland. Met deze accommodatie kunnen we weer jaren vooruit.”

Oldenzaal e.o.