Het hoofdkantoor van zorginstelling Aveleijn.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van zorginstelling Aveleijn. © Carlo ter Ellen

Opnieuw dode door coronavirus bij Aveleijn in Denekamp

DENEKAMP - Opnieuw een sterfgeval in de zorginstelling Amaliahof in Denekamp van Aveleijn, vrijwel zeker als gevolg van corona. Eind woensdagmiddag is een vrouw van 54 jaar daar overleden. Zij is het vierde slachtoffer bij Aveleijn dat aan de gevolgen van het virus sterft. 

Een woordvoerder van Aveleijn bevestigde donderdag het overlijden van de bewoonster. De vrouw was nog niet getest op het virus. Er is daarmee geen volledige zekerheid dat de bewoonster inderdaad  leed aan het coronavirus, maar de instelling beschouwt haar wel als een slachtoffer hiervan. Volgens de woordvoerster had zij symptomen die op de besmetting wezen. 

Eerder overleed in de Amaliahof een vrouw van 65 aan corona. Daarvoor overleden twee cliënten van De Hunenborgh van deze instelling in Oldenzaal aan het virus.

Twee bewoners hersteld

In de Amaliahof is de situatie nu verder rustig en zijn er geen andere besmettingen gaande. Ook op de andere locaties van Aveleijn zijn er momenteel geen meldingen. Twee cliënten in andere woongroepen waren eerder deze week positief getest - zij hadden milde klachten - maar zijn inmiddels weer klachtenvrij.

Bij Aveleijn wonen mensen met een verstandelijke beperking. Er worden ruim 2600 mensen begeleid, verspreid over 80 locaties. Er geldt voor de huizen een bezoekverbod. Alleen bij noodgevallen wordt bezoek bij een cliënt toegestaan. De instelling telt ruim 2.000 personeelsleden. 

Oldenzaal e.o.