Volledig scherm
© Robin Hilberink

Opnieuw veel bezoek bij Montmarte op Singraven in Denekamp

DENEKAMP - ‘Montmartre op Singraven’ was zondag wederom een succes. Net als vorig jaar trokken duizenden bezoekers naar het landgoed voor de brocante markt in Franse sferen. 

Fietsen die langs de paden staan opgesteld, auto’s die in de file staan op de Molendijk. Het zijn dezelfde taferelen als vorig jaar, toen ‘Montmartre op Singraven’ haar eerste editie beleefde. Het was een goede zet van beheerder Daan van Mierlo om de brocante markt dit jaar weer terug te brengen. „We hebben goed gepromoot, bij zowel campings in de omgeving als in Denekamp zelf. En dat zie je ook terug in de bezoekers, ze komen overal vandaan.”

Kraampjes

Die bezoekers konden zich zondag de hele dag vermaken tussen de kraampjes vol antiek, schilderijen, boeken, sieraden en nog veel meer. Aan de andere kant van de Kasteellaan, voor het landgoed, stond kunstschilder Carina Kroeze samen met een groep cursisten, inclusief zwarte barets, te schilderen. En vrijwilligers in kostuums vertelden in Huis Singraven zelf meer over vroegere tijden.

5000 bezoekers

Daan van Mierlo kijkt tevreden om zich heen. „Hiermee genereer je in één klap veel bezoekers. En dat is natuurlijk waar we het voor doen.” Hoeveel het er zijn? Dat kan Henk Steinvoort, die de brocante markt organiseert, beter inschatten. „Ik denk toch wel weer zo’n 5000, net als vorig jaar.”

‘Montmartre op Singraven’ is een blijver, of toch niet? Van Mierlo: „Je moet voorzichtig zijn, want als je te veel hetzelfde doet, wordt het saai. Of het jaarlijks terugkeert weet ik nog niet. Maar de kans zit er wel in dat we dit volgend jaar gewoon nog een keertje doen.”

Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.