Volledig scherm

Optimistische begroting voor Dinkelland

DENEKAMP - Financieel ziet het er de komende jaren goed uit voor de gemeente Dinkelland. De begroting voor het jaar 2017 is sluitend, en dat geldt ook voor de jaren er na.

Uit de begroting voor 2017 die vrijdagmorgen is gepresenteerd, blijkt dat de gemeente fors gaat investeren in verkeersveiligheid, onderhoud van wegen en riolering. Ook komt de starterslening voor nieuwkomers op de woningmarkt terug, blijft de toelage op huishoudelijke hulp mogelijk en krijgt de gemeente een armoedecoordinator die mensen kan helpen bij het aanvragen van financiele regelingen.

Het college liet ook weten dat de aangekondigde verhoging van de afval- en rioolheffing van 12 euro komend jaar niet doorgaat. Wel gaat de OZB-belasting omhoog, met de reeds afgesproken 2 procent.

Om de begroting komend jaar sluitend te krijgen wil het college bijna 800.000 euro uit de reserves halen. Zo'n greep is mogelijk omdat de gemeentelijke reserves op peil zijn. Bovendien wil het college een groot deel van dat bedrag aanwenden om een nieuwe manier van renteberekening alvast af te kopen. Dat betekent dat dat geld de komende jaren niet meer betaald hoeft te worden.

Oldenzaal e.o.