Volledig scherm

Organisatoren feesten in Dinkelland niet bang voor natte voeten

DENEKAMP/SAASVELD - De drie grote evenementen die dit weekeinde plaatsvinden in de gemeente Dinkelland verwachten geen problemen met de eventuele regen. Wel zijn er enkele voorzorgsmaatregelen genomen.

In Denekamp heeft de organisatie van het Zomerfestival voor de zekerheid houtsnippers ingekocht en extra rijplaten. Mocht het terrein achter horecagelegenheid 't Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat toch te nat worden, dan kan ingegrepen worden. de organisatie verwacht overigens niet dat dat nodig, het terrein is op dit moment behoorlijk droog.

En dat geldt ook voor de plek waar het eerste Rode Maanfestival wordt gehouden. De 200 vrouwen die het festival bezoeken zullen geen last hebben van natte voeten. Het veld is goed gedraineerd, aldus de organisatie. Bovendien staan er veel tenten voor als het toch regent.

Iets verderop in Saasveld is dit weekeinde het Dak er af festival op het terrein van voetbalvereniging Saasveldia. Omdat het feest op twee voormalige voetbalvelden wordt gehouden is de drainage goed, verzekert de organisatie,. Wel zijn er extra tenten geplaatst waar bezoekers eventueel kunnen schuilen als er een bui valt.

Oldenzaal e.o.