Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman

Overlijden van pastor Michiel Zeinstra raakt Rossum diep: ‘Groot gemis voor het dorp’

ROSSUM - Het overlijden van pastor Michiel Zeinstra heeft de inwoners van Rossum in het hart geraakt. Heel het dorp leek vrijdagmiddag te zijn uitgelopen om een laatste groet te brengen aan de man die zoveel meer was dan een zielenherder voor het Götnkeurndoarp.

De munten die in de melkbus worden gegooid en bestemd zijn voor de voormalige missiepost van pastor Michiel Zeinstra doorbreken de stilte van de Plechelmuskerk als ze op de bodem vallen. Geduldig staan de kerkgangers achterin de kerk te wachten tot ze het condoleanceregister kunnen tekenen. Sommigen van hen hebben, bij wijze van laatste groet, een witte roos voor de op eerste pinksterdag op 77-jarige leeftijd overleden priester meegenomen. In de aula is een Friese hoek ingericht, met de provincievlag herkenbaar aan het pompeblêd en een schilderij van de kerk in Zeinstra’s geboortedorp Greonterp, maar ook een Afrikaans hoekje met een indrukwekkend beeld. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Oldenzaal e.o.