Beeld van parkeerplaats bij Rammelbeek na het afgelopen weekeinde: de vuilnisbakken zijn overvol en wat er niet in kan, ligt er omheen of waait (deels) weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van parkeerplaats bij Rammelbeek na het afgelopen weekeinde: de vuilnisbakken zijn overvol en wat er niet in kan, ligt er omheen of waait (deels) weg. © Frans Nikkels

Parkeerplaats Rammelbeek in Denekamp lijkt wel een vuilnisbelt

DENEKAMP - Rotzooi op het parkeerterrein Rammelbeek in Dinkelland irriteert de buurt en ondernemers. De gemeente wijst op de verantwoordelijkheid van ondernemer Avia tankstation.

De parkeerplaats bij de grensovergang Rammelbeek in Denekamp heeft veel weg van een vuilnisbelt. Vooral in de weekeinden puilen de prullenbakken uit, belandt de troep op de grond en waait het afval de berm in. Tot grote ergernis van omwonenden en ondernemers blijft de rotzooi soms wekenlang liggen.

De overlast waar op wordt gedoeld, speelt op de parkeerplaats achter het Avia-tankstation. Daar bivakkeren onder meer vrachtwagenchauffeurs die in de weekeinden niet in Duitsland mogen rijden. Ze stallen vrijdag laat de wagens bij de voormalige grensovergang tussen Denekamp en Nordhorn om maandag in alle vroegte verder te kunnen rijden.

Grote bende

Quote

Het is een grote bende

Bedrijfsleider Robert Uit het Broek van supermarkt Tensundern

Overigens is de rotzooi op de parkeerplaats volgens enkele ondernemers aan de overkant niet alleen afkomstig van de vrachtwagenchauffeurs. Ook bezoekers van de winkels parkeren er in het weekend. „Wij zitten pal tegenover de parkeerplaats en zien het ook. Het is een grote bende", zegt bedrijfsleider Robert Uit het Broek van supermarkt Tensundern, die de 'eigen' parkeerplaats naast de super netjes schoon houdt.

„Aan de overkant is met name in het weekeinde elke prullenbak een piramide. Logisch, want dan staat de parkeerplaats bomvol", vertelt de bedrijfsleider. Hij laat weten dat een collega twee weken geleden nog telefonisch contact heeft gehad met de gemeente. „Hij heeft verteld dat het er op de parkeerplaats niet uit zag, maar heeft geen reactie gehad.”

Oldenzaal e.o.