Volledig scherm
© ANP

Partijen: Kamp moet herstart injecteren voorkomen

ROSSUM - Minister Kamp van Economische Zaken moet voorkomen dat de NAM op korte termijn weer olie gaat pompen en daarmee afvalwater in Twentse bodem injecteert. Een groot aantal lokale en provinciale partijen doen die oproep in een brief aan de minister.

“Minister Kamp heeft in het debat over de Mijnbouw op 2 maart 2016 aan Tweede kamerlid Agnes Mulder van het CDA toegezegd geen herstart te zullen toestaan in het zomerreces. Niet eerder dan dat de resultaten van de vervroegde evaluatie bekend zijn. Namens gemeentelijke en provinciale afdelingen van het CDA, Groen Links, PvDA, D66, 50+ en SP roepen wij Minister Kamp op zich aan zijn belofte te houden. Geen herstart van de afvalwaterinjectie zolang de resultaten van de evaluatie niet bekend zijn. Ook roepen genoemde partijen de Minister op de voor en nadelen van oliewinning in Schoonebeek op een rij te zetten”, schrijft CDA-statenlid Bouwien Rutten namens de ondertekenaars.

Niet zonder gevolgen
Rutten: “Uit het verleden is meermalen gebleken dat activiteiten in de diepe ondergrond niet altijd zonder gevolgen zijn. Kijk naar de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Meer dan 30.000 Twentse ondertekeningen van tegenstanders zijn ingezameld door Stichting Stop Afvalwater Twente. Vele moties zijn door de gemeentelijke en provinciale politiek aangenomen om dit injecteren van afvalwater een halt toe te roepen.”

Oldenzaal e.o.