Pas op, ‘overstekende’ kloten in Saasveld

SAASVELD - Het zijn verkeersborden die verder nergens in Nederland voorkomen. En de kans dat iemand ze bij zijn rijexamen moet kennen is nul. Officieel erkend zijn ze namelijk niet, maar wel bedrieglijk echt.

Halverwege de Koninksweg, net buiten Saasveld, vertellen waarschuwingsborden dat hier plotseling kloten de weg over kunnen stuiteren. De baan van klootschietvereniging Soasel kruist hier een verkeersweg. Sinds kort worden passerende automobilisten en fietsers daarvoor gewaarschuwd.

„De borden zijn een cadeautje van de noabers”, zegt voorzitter Arjan Loohuis van kv Soasel. „We hebben ze onlangs bij de opening van onze nieuwe baan gekregen. Een van de buren werkt bij een wegenbouwbedrijf en die heeft ze gewoon bij een professioneel bordenbedrijf besteld.” Loohuis is blij met de borden: „Een grappig, origineel cadeau. Maar tegelijk zorgt het voor extra veiligheid. Al staan er ook altijd wel mensen van ons op de uitkijk als we in de buurt van de kruising komen. Kloten steken hier nooit zomaar de weg over.”

Belangstelling van andere klootschietverenigingen heeft kv Soasel nog niet gehad. „Zoveel verenigingen waarvan de baan een weg kruist zijn er ook niet.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Recreatiezwemmers in Dorper Esch komen er bekaaid af

  • Onbegrijpelijk, en dat na de dure verbouwing (61%)
  • Eerst maar afwachten, het bad is nog niet eens klaar (20%)
  • Ik blijf wel zwemmen in Nordhorn (20%)
1232 stemmen