Volledig scherm
Pastoor Michiel Zeinstra © Toma Tudor

Pastor Zeinstra uit Rossum overleden

ROSSUM - Pastor Michiel Zeinstra van de Plechelmusparochie in Rossum is zondagavond, op eerste pinksterdag, overleden. Hij werd 77 jaar oud.

De in Friesland geboren Zeinstra was ruim twintig jaar betrokken bij de geloofsgemeenschap. Hij kwam in 1999 naar Rossum, vanuit het huidige Congo. Daar diende hij ruim twintig jaar als missionaris. Hij volgde in Rossum pastor Thijert op. 

Carnaval

Zeinstra deed veel aan vrijwilligerswerk in het dorp, in het bijzonder voor het carnaval. In Rossum staat Zeinstra bekend als een pastor die de kerk als geen ander wist te verbinden met carnaval. Hij was elk jaar aanwezig bij de sleuteloverhandiging, verzorgde de carnavalsviering in Rossum en andere kerkdorpen en was een vaste gast op de carnavalsgala’s in Rossum en omliggende kerkdorpen waar hij voorganger was. Eerder dit jaar werd hij door carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver nog benoemd tot erelid. 

Afgelopen dinsdag werd Zeinstra opgenomen in Medisch Spectrum Twente in Enschede. Daar overleed hij enkele dagen later, aan de gevolgen van COPD. Hij werd in zijn laatste uren omringd door familie, parochianen en pastor Huisman, die hem de laatste heilige sacramenten nog toediende.

De geloofsgemeenschap zal hem herinneren als iemand die middenin de samenleving stond, laat voorzitter Cor Weusthof van de locatieraad weten. „Hij heeft de geloofsgemeenschap echt aan de dorpsgemeenschap verbonden, en dat is heel bijzonder in de huidige tijdsgeest.”

  1. Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uit­spraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan heeft maandagavond op zijn eigen Facebook-pagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. De Twentse diva gaf zondagavond in het programma Café Hendriks en Genee antwoord op de vraag wie volgens haar het Songfestival 2020 moet gaan presteren. Chantal Janzen en Humberto Tan zouden een goede combinatie zijn: ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo'.

Oldenzaal e.o.