Volledig scherm
Pastoor Michiel Zeinstra © Toma Tudor

Pastor Zeinstra uit Rossum overleden

ROSSUM - Pastor Michiel Zeinstra van de Plechelmusparochie in Rossum is zondagavond, op eerste pinksterdag, overleden. Hij werd 77 jaar oud.

De in Friesland geboren Zeinstra was ruim twintig jaar betrokken bij de geloofsgemeenschap. Hij kwam in 1999 naar Rossum, vanuit het huidige Congo. Daar diende hij ruim twintig jaar als missionaris. Hij volgde in Rossum pastor Thijert op. 

Carnaval

Zeinstra deed veel aan vrijwilligerswerk in het dorp, in het bijzonder voor het carnaval. In Rossum staat Zeinstra bekend als een pastor die de kerk als geen ander wist te verbinden met carnaval. Hij was elk jaar aanwezig bij de sleuteloverhandiging, verzorgde de carnavalsviering in Rossum en andere kerkdorpen en was een vaste gast op de carnavalsgala’s in Rossum en omliggende kerkdorpen waar hij voorganger was. Eerder dit jaar werd hij door carnavalsvereniging ’n Lesten Stuuver nog benoemd tot erelid. 

Afgelopen dinsdag werd Zeinstra opgenomen in Medisch Spectrum Twente in Enschede. Daar overleed hij enkele dagen later, aan de gevolgen van COPD. Hij werd in zijn laatste uren omringd door familie, parochianen en pastor Huisman, die hem de laatste heilige sacramenten nog toediende.

De geloofsgemeenschap zal hem herinneren als iemand die middenin de samenleving stond, laat voorzitter Cor Weusthof van de locatieraad weten. „Hij heeft de geloofsgemeenschap echt aan de dorpsgemeenschap verbonden, en dat is heel bijzonder in de huidige tijdsgeest.”

Oldenzaal e.o.