Volledig scherm
Het terras van Pelle's, foto uit 2017. © Carlo ter Ellen DTCT

Pelle's in Deurningen heeft het op twee na beste terras van Nederland

DEURNINGEN - Pelle's Eten & Drinken uit Deurningen heeft goed gescoord in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Het staat dit jaar op nummer drie, net achter Brasa uit Purmerend en De Werf uit Veere, dat als beste uit de test kwam.

Pelle's heeft met die notering het beste terras van Twente en de Achterhoek, gevolgd door Avenarius. Het hotel/restaurant uit Ruurlo staat op een keurige tiende plaats. 

Stijging

Pelle's, het Twentse bedrijf van Roy Spekhorst en Wendy Amweg, timmert al langere tijd aan de weg en staat voor het tweede jaar op rij in de lijst van Misset Horeca. In 2018 was Pelle's nog te vinden op plek zes. Dat betekent een stijging van drie plaatsen voor het Dinkellandse terras. Ook stond het vorig jaar in de Café Top 100, op plek 52. 

De jury van Misset Horeca was, zo schrijft het op de website, vooral benieuwd naar wat er béter was geworden bij Pelle's. ‘Het eerste dat in het oog sprong, was dat het terras – met de kenmerkende oranje steunkleur – groter was. Het staat tegenwoordig niet alleen voor de eigen zaak, maar ook voor dat van de buurman.’

Een topper

In het juryrapport valt verder te lezen: ‘Wat een gastheer! De jongen is oprecht gastvrij en toont direct interesse in de gasten: zo heb ik het nog zelden meegemaakt! Alle arriverende gasten krijgen dezelfde (oprechte) begroetingen. Hij is een topper!’

Pelle's is het enige terras uit Twente dat in de Top 100 te vinden is. 

Oldenzaal e.o.