Volledig scherm
© Alphons Weierink

Pinautomaat Ootmarsum defect: geen geld om kermis te vieren

OOTMARSUM - De horeca in Ootmarsum en een aantal exploitanten van de Koale Karmis zijn vrijdagavond omzet misgelopen. Dat kwam omdat de pinautomaat van de Rabobank aan de Oostwal al om acht uur buiten bedrijf was.


Omdat ook het enige alternatief in het stadje, de pinautomaat van de ING in de plaatselijke vestiging van Albert Heijn, na acht uur gesloten was, kon er nergens in Ootmarsum meer geld worden gepind. Een groot aantal kermisgangers keek op zijn neus toen duidelijk werd dat ze niet bij de pinautomaat terecht konden.

Geldprobleem
Voor een aantal kreeg het kermisbezoek een vroegtijdig einde, anderen losten het acute geldprobleem op door van anderen te lenen. Oorzaak van de buiten bedrijf-stelling van de pinautomaat was volgens directeur Richard de Way van de Rabobank Twente-Oost een technisch defect.Hij spreekt nadrukkelijk tegen dat de pinautomaat leeg zou zijn. 'Absoluut niet", zegt hij. "We hebben een evenementenkalender en we weten precies waar en wanneer het extra druk is en dan zorgen we ervoor dat er extra geld op voorraad is. Daar was nu ook voor gezorgd maar een technisch probleem is natuurlijk niet te voorzien."

Niet te spreken
Horeca- en kermisexploitanten zijn niet te spreken over de service van de Rabobank. "Deze pinautomaat is geregeld buiten gebruik", aldus een zegsman. "En vaak ook tijdens drukke evenementen. Dus ik weet niet of het een met het ander te maken heeft." Voor de kermisgangers is het te hopen dat er zaterdag en zondag wel weer voldoende contant geld is in de pinautomaat. Directeur De Way belooft van wel. "We gaan het probleem onmiddellijk oplossen."

Oldenzaal e.o.