Volledig scherm

Politie houdt 2 mannen aan na onduidelijk verhaal in Rossum

ROSSUM - De politie heeft maandagavond twee mannen uit Delft aangehouden nadat zij zich vreemd gedroegen. Bij de twee werden onder andere bivakmutsen en laptops aangetroffen.

Een 25-jarige man uit Rossum zag de twee rond 22.00 uur over een erf aan de Rode Veldweg lopen en vertrouwde het duo niet. Hij lichtte zijn vader, buurtbewoners en de politie in.

Parkeergeld
Toen de man het duo, samen met zijn vader, aansprak op de Oldenzaalsestraat vertelden zij dat ze in het centrum van Rossum wat wilden drinken en hun auto buiten het centrum hadden geparkeerd om zo geen parkeergeld te hoeven betalen. Mede omdat in Rossum geen parkeergeld betaald hoeft te worden, vertrouwen ze het verhaal van de twee niet.
Het huis waar de twee Delftenaren rondzwierven. Foto Jacobine Melis

Wanneer vader en zoon teruglopen naar hun auto, die geparkeerd stond in een doodlopende straat, zien zij de auto van het duo in dezelfde straat staan. Samen met buurtbewoners hebben zij de weg geblokkeerd zodat de mannen niet konden vluchten voor de gewaarschuwde politie.

Telefoons en laptops
Eenmaal ter plaatse heeft de politie de mannen gecontroleerd en trof bij de twee onder andere twee bivakmutsen aan. In hun auto werden daarnaast telefoons en laptops gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne.

Volledig scherm
© Thinkstock

Oldenzaal e.o.