Volledig scherm
In juni werd het Politie servicepunt in Denekamp geopend. © Annina Romita

Politie servicepunten in Noordoost-Twente 'absolute meerwaarde'

DENEKAMP - De zogeheten Politie servicepunten in Noordoost-Twente vormen een ‘absolute meerwaarde’ voor het politiewerk. Dit zei Emil Baveld, chef van het basisteam Noordoost-Twente dinsdagavond in de vergadering van de algemene raadscommissie in Denekamp.

Hij noemde daarvoor het deze zomer in gebruik genomen servicepunt in Denekamp als voorbeeld. Dit servicepunt is gehuisvest in het gemeentehuis midden in het dorp. „En de reacties van het publiek zijn positief”, zei Baveld. „We zijn hier zichtbaar en aanspreekbaar voor iedereen. De gang naar de politie is daarmee veel laagdrempeliger geworden.”

Uitgangspunten
Beter bereikbaar en zichtbaar zijn in combinatie met een betere dienstverlening; dat zijn ook de uitgangspunten van het nieuwe beleid dat in Noordoost-Twente steeds meer vorm krijgt na de vorming van de Nationale Politie. In dat kader heeft het bureau in Oldenzaal een centrale publieksbalie. De Politie servicepunten zijn nu nog een deel van de dag bezet maar dat zal verdwijnen. „Want”, zei Baveld, „we gaan niet meer zitten wachten tot er iemand binnen komt. In plaats daarvan kunnen we beter naar iemand in Weerselo gaan die ons nodig heeft om bijvoorbeeld een aangifte doen. Maar ook los daarvan: op afspraak werken, is gewoon veel effectiever.”

15 minuten
Baveld vertelde de commissie dat de politie blijft streven om in spoedsituaties binnen 15 minuten ter plekke te zijn. Maar hij voegde eraan toe dat dit vanwege het uitgestrekte buitengebied niet altijd mogelijk zal zijn.

Oldenzaal e.o.