Volledig scherm
© News United/Dennis Nengerman

Politie zoekt in Nordhorn naar lichaam van vermiste Amsterdammer

NORDHORN - Een grote Duits-Nederlandse politiemacht is maandag aan de Boerweg in Nordhorn begonnen aan de doorzoeking van een perceel van vier hectare. Die houdt verband met de vermoedelijke dood van de vermiste Juan Antonio Alvarez (50) uit Amsterdam, die mogelijk op het terrein begraven ligt.

De politie verdenkt de bewoners van het huis aan de Boerweg - drie Nederlanders van 22, 48 en 60 - ervan Alvarez te hebben omgebracht. De mannen van 22 en 48 zijn gisteren aangehouden en naar Nederland overgebracht. De 60-jarige is nog voortvluchtig, zijn identiteit is bij de politie bekend. Volgens politiewoordvoerster Elly Lust zijn de drie verdachten geen familie van elkaar.

Hennepplantage
Samen met de drie Nederlanders runde Alvarez volgens de politie een hennepplantage bij het huis aan de Boerweg. Die werd op 18 mei door de politie ontdekt. Destijds is het terrein rond de woning ook al doorzocht. Daarbij werd naast 127 wietplanten ook een kleine hoeveelheid marihuana en een vuurwapen met munitie gevonden.

Vermissing
De familie van Alvarez deed op 14 mei aangifte van de vermissing van Juan Antonio. Nadat de politie een onderzoek startte bleek de Amsterdammer op 10 mei naar Duitsland te zijn afgereisd. De twee arrestanten bevestigen tegenover de Duitse politie dat er op 12 mei contact is geweest met Alvarez. Op die datum is er in Nordhorn ook een bekeuring uitgeschreven omdat zijn Mercedes er verkeerd geparkeerd stond.

Misdrijf
Twee dagen later, op de dag van de aangifte door zijn familie, werd de zwarte Mercedes van Alvarez gevonden in Amsterdam. Op een andere plek in de stad werden zijn portemonnee en mobiele telefoon gevonden. Van Alvarez ontbrak ieder spoor. De politie vermoedt dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen en zoekt zijn stoffelijk overschot dus in Nordhorn.

De doorzoeking aan de Boerweg kan volgens Lust nog wel enkele dagen duren. “Het gaat om een groot terrein, dat helemaal onderzocht wordt.” Er is gisteren onder meer gezocht met graafmachines van de Duitse politie.

Oldenzaal e.o.