Het uitzicht op het landhuis vanaf het inmiddels afgesloten wandelpad aan de Hezebergweg in Agelo. Erik Lammerink, de eigenaar van het landgoed, heeft een nieuw wandelpad aangelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht op het landhuis vanaf het inmiddels afgesloten wandelpad aan de Hezebergweg in Agelo. Erik Lammerink, de eigenaar van het landgoed, heeft een nieuw wandelpad aangelegd. © Lenneke Lingmont

Populair wandelpad bij Hezeberg in Agelo plots afgesloten en ‘verplaatst’: ‘Heb gewoon een tuinpad door mijn eigen tuin gelegd’

AGELO - Voor de fanatieke wandelaars zal het toch even schrikken zijn geweest. De ingang van het wandelpad over het landgoed langs de Hezeberg in Agelo, met prachtig uitzicht over de omringende weilanden, bleek opeens hermetisch afgesloten. Iets verderop, een meter of 30 verder, is een compleet nieuw pad aangelegd. De ene wandelaar is er blij mee, de ander niet. Opvallend is het wel.

  1. Emmer van Twentse boeren loopt over tijdens provinciale vergadering: ‘Ik ben ook van mezelf geschrokken’
    PREMIUM

    Emmer van Twentse boeren loopt over tijdens provincia­le vergade­ring: ‘Ik ben ook van mezelf geschrok­ken’

    LATTROP-BREKLENKAMP - Het ging woensdag flink mis tijdens een provinciale vergadering over landbouw en natuur. Boze boeren uit Lattrop en omgeving reageerden woest en volgens de provincie was er sprake van bedreiging en intimidatie. De boeren zijn geschrokken van wat daar gebeurd is. „Ik heb mensen dingen zien doen en zeggen die ze normaal nooit zouden doen.”