Volledig scherm
Bart Broenink uit Denekamp voor de drankenkast die hij zelf maakte en waarmee hij de eerste plaats behaalde op de jaarlijkse meubeltentoonstelling van het ROC van Twente. © ROC van Twente

Prijs voor talentvolle meubelmakers uit Denekamp en Losser

DENEKAMP/LOSSER - Bij de jaarlijkse meubeltentoonstelling van het ROC van Twente zijn twee studenten uit Noordoost-Twente in de prijzen gevallen. Met een zelf ontworpen drankenkast behaalde Bart Broenink uit Denekamp de eerste plaats in de categorie allround interieurbouwer/meubelmaker (niveau 3).

De jury was enthousiast over het werkstuk van Broenink: ’Een verrassend meubel met een goed doordacht ontwerp.’ Succes was er ook voor Mauro Meijer uit Losser. Hij eindigde als derde in de categorie ontwerpend meubelmaker (niveau 4). Volgens de jury werden de werkstukken dit jaar gekenmerkt door een hoog afwerkingsniveau.
De tentoonstelling in de Hengelose Gieterij, voor de zestiende keer georganiseerd door het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur en het Samenwerkingsverband Meubelindustrie Twente/Salland, is tot en met 29 juni te bezichtigen.

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden blijven

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (20%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (67%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (13%)
15 stemmen