Volledig scherm
Een eerdere editie van de Fietsvierdaagse Denekamp © Frans Nikkels

Primeur: gewone én groene route bij Fietsvierdaagse Denekamp

DENEKAMP - Een bezoek aan het Hennie Kuiper Museum, op stap met een imker,  smartlappen van een Oldenzaals koor en een kijkje op twee agrarische bedrijven. De deelnemers aan de Euregio Fiets-4-daagse van Denekamp kunnen volgende week meer dan alleen maar fietsen.

Vanaf komende dinsdag is zalencentrum ‘t Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat de startlocatie voor de 43ste editie van deze fietsvierdaagse. De starttijden zijn elke dag dezelfde: 100 km tussen 08.00 en 10.00 uur (met ervaren voorrijders van de wielerclub RTC Twente), 60 km tussen 08.00 en 10.30 uur, 40 km tussen 08.30 en 11.00 uur en 25 km tussen 09.00 en 12.00 uur.

Voor het eerst kunnen de deelnemers aan de 60 km dit jaar op donderdag en vrijdag kiezen tussen de ‘gewone’ route en een ‘groene’ route. Alle routes zijn volledig uitgepijld.

Randprogramma

Het uitgebreide randprogramma omvat een bezoek aan de forellenvijver in Reutum, Huize Keizer in Denekamp, Natura Docet Wonderryck, de zuivelfabriek Raw Milk Company in De Lutte en het familiezwembad van de Dorper Esch. Muziek is er van onder meer Gert Ekkelboom, Ida Goossink, Otto Bos en Demi Westerhof.

Een weekkaart kost vier euro voor fietsers tot en met 16 jaar en dertien euro vanaf 17 jaar. Een dagkaart kost 1,50 euro (tot en met 16 jaar) en vijf euro (vanaf 17 jaar).

Meer info: www.e4d.nu

  1. Zonnige begrotingen in gemeenten Losser en Dinkelland
    PREMIUM

    Zonnige begrotin­gen in gemeenten Losser en Dinkelland

    LOSSER/DENEKAMP - Na Oldenzaal, afgelopen maandag, hebben ook de gemeenteraden van Losser en Dinkelland (allebei dinsdag) ingestemd met de gemeentebegroting. En net als in Oldenzaal gebeurde dat in Losser en Denekamp met algemene stemmen. Vreemd was dat niet, de economie draait als een tierelier en dat heeft ook positieve gevolgen voor de begrotingen van de gemeenten. Er hoefden geen pijnlijke keuzes gemaakt te worden voor een sluitende begroting en er is (genoeg) geld om te investeren.

Oldenzaal e.o.