Volledig scherm
© Wim Journée

Primeur speciale virtual reality bril: alsof je naast Radical Redemption staat

DENEKAMP - De gelukkigen die een kaartje wisten te bemachtigen voor festival Militant Mayhem van dj Radical Redemption, oftewel Joey van Ingen uit Denekamp, konden zaterdagnacht kennismaken met een primeur. Van Ingen introduceerde op zijn eigen feestje in de Heineken Music Hall een speciale virtual realitybril. Bezoekers van het optreden konden met de bril op, de show aanschouwen alsof ze naast de dj op het podium stonden.

‘De reacties waren zeer positief. Veel bezoekers zijn fanatieke fans van de dj. Ze vonden het vooral prachtig dat ze het idee hadden dat ze vlak naast hun idool stonden’’, zegt filmproducent Erik Journee eveneens uit Denekamp. Journee en Van Ingen hebben hun vinding ondergebracht in het nieuwe bedrijf Onstage VR.

Van de 6500 bezoekers aan het festival in de HMH probeerden een kleine duizend de bril uit. Een minuut kijken kostte vijf euro. De bril laat met een vertraging van een seconde zien wat vanaf het podium te zien is. Een 360 gradencamera legt alles vast, van de dj zelf tot de beelden achter het podium en in het publiek. ‘Nu de introductie van deze wereldprimeur op het eigen feestje van Radical Redemption is gelukt, willen we de bril ook inzetten op andere festivals’’, zegt Journee.

Volledig scherm
© Nils Klöckner

Oldenzaal e.o.