Prins Tom en Sik René van de Köttelpeer’n
Volledig scherm
Prins Tom en Sik René van de Köttelpeer’n © Foto Köttelpeer‘n

Prins Tom Olde Dubbelink bij Köttelpeer’n in Denekamp

DENEKAMP - Het carnaval bij de Denekampse Köttelpeer’n wordt dit jaar aangevoerd door prins Tom Olde Dubbelink en sik René Dingeldein.

Het duo kwam zaterdagavond tevoorschijn tijdens het prinsenbal bij Het Podium in Denekamp. Prins Tom I (44) heeft een zoon  samen met zijn vrouw Marjolein waar hij mee samenwoont. Hij is opgegroeid met carnaval, zijn vader was in 1983 prins Geert I bij de Köttelpeer’n.

Hij is van beroep architect en eigenaar van Architom Architecten. Samen met Sik René is hij een actief waterpoloër bij zwem- en waterpolovereniging De Dinkel. Daarnaast is hij gitarist bij de Originaal Denekamper Spatzen. Olde Dubbelink is verder voorzitter van Broodfonds Dinkelland.

Sik René, geboren en getogen Denekamper, woont na 27 jaar elders in het land woonachtig te zijn geweest, sinds 2015 weer in het dorp. Samen met zijn vrouw Corin heeft hij een zoontje. Uit een eerder huwelijk heeft hij nog drie kinderen, allen Oeteldonkers uit Den Bosch. In zijn dagelijks leven is René salesmanager bij Arcelor Mittal in Deventer, waar hij als salesmanager verantwoordelijk is voor het resultaat van de vestiging. In zijn vrije tijd speelt sik Rene in hetzelfde waterpoloteam als prins Tom. 

De spreuk van het duo luidt: Met potlood stoal en polobal, viert wie onmeunig carnaval!

Oldenzaal e.o.