Volledig scherm
© Alphons Weierink

Raad Dinkelland met schaamrood op de kaken achter uitstel benoeming burgemeester

DENEKAMP - Een overgrote meerderheid van de gemeenteraad van Dinkelland staat achter de beslissing van de commissaris van de koning Ank Bijleveld om de procedure voor de benoeming van de nieuwe burgemeester met drie maanden stop te zetten. Dit vanwege de instabiele politieke en bestuurlijke situatie die in Dinkelland is ontstaan na het wegsturen van twee wethouders en de afsplitsing van twee raadsleden van Lokaal Dinkelland.

De fracties gaven er blijk van met het schaamrood op de kaken de beslissing van Bijleveld tot zich te hebben genomen. Op de PvdA na was iedereen het er mee eens. „Dit is jammer”, stelde Cel Severijn vast. „Het hoeft van mij niet. De nieuwe burgemeester van Dinkelland moet stressbestendig zijn temeer ook omdat dergelijke commotie nog wel eens vaker zal voorkomen.”

Schoon schip
Fons Maathuis van D66 kon zich er wel mee verenigen. „We moeten eerst schoon schip maken en dan weer verder gaan.” Anita ten Dam van Lokaal Dinkelland was het met hem eens: „Jansen moet eerst zijn onderzoek afronden pas dan kan de procedure verder.” Jos Jogems vond het ‘een goede zaak en verstandig’ om met de benoemingsprocedure een pas op de plaats te maken. „Maar het is wel een blunder dat we het zover hebben laten komen.”

Te lang
Benno Brand vond drie maanden wel wat aan de lange kant. En Henk Meijer van Algemeen belang Dinkelland: „Een logische beslissing, eerst moet de zaak weer op de rit zijn hier.” Burgemeester Ineke Bakker stelde nadrukkelijk dat zij niet aan de commissaris van de Koning had gevraagd om de procedure op te schorten. „Dat beslist zij zelf. En ik vind het een goede beslissing.” Bakker is ook bereid 3 maanden langer in Dinkelland te blijven. Echter: „Normaal zou ik dat met veel plezier doen maar onder de huidige omstandigheden is dat niet zo."

Oldenzaal e.o.