Volledig scherm
De raad wil voorkomen dat inwoners geen onderscheid kunnen maken tussen de verkiezing van het Waterschap en van Provinciale Staten. © ANP

Raad Dinkelland wil dat college duidelijkheid geeft over verkiezingsborden

DENEKAMP -  De raad van Dinkelland stelt de komende raadsvergadering, op 26 februari, vragen over de verkiezingsborden van Waterschap Vechtstromen en Provinciale Staten. 

De verkiezingen vinden dit jaar voor het eerst gezamenlijk plaats. De gemeente is verantwoordelijk voor de organisatie ervan en dus ook voor de plaatsing van de verkiezingsborden. De raad wil voorkomen dat inwoners geen onderscheid kunnen maken tussen kandidaten voor de verkiezing van de Provinciale Staten en voor die van het Waterschap. Daarom wil zij van de gemeente weten hoe zij hierin onderscheid gaat aanbrengen en of zij rekening heeft gehouden met de zichtbaarheid van de borden. 

Steun van fracties 

„De opkomst is voor beide verkiezingen al laag”, zegt CDA-raadslid Marc Smellink, die het onderwerp aanzwengelde. „Door de verwarring kunnen inwoners nog eerder de neiging krijgen om niet te stemmen. Bovendien willen alle fracties goed campagne kunnen voeren”, zegt Smellink. Hij wordt hierin gesteund door de fracties van Lokaal Dinkelland, VVD, D66, PvdA en GroenLinks. Zij willen ook weten of er rekening wordt gehouden met voldoende ruimte op de borden. „Het aantal kandidaten voor deze twee verkiezingen is samen meer dan het aantal kandidaten voor de gemeenteraad”, zegt Smellink. „Het lijkt erop dat de gemeente dezelfde borden wil inzetten.”

Oldenzaal e.o.