Volledig scherm
Raadslid Gerrit Hofmans overleden. © Foto gemeente Dinkelland

Raadslid Hofmans van Dinkelland overleden

OOTMARSUM - Het Dinkellandse raadslid Gerrit Hofmans van de VVD is maandagmorgen overleden na een val in zijn woning in Ootmarsum. Hofmans was 68 jaar en laat een vrouw en twee kinderen achter.

Gerrit Hofmans kwam vanuit 't Gooi enkele jaren geleden in Ootmarsum wonen. Hij sloot zich aan bij de Dinkellandse VVD. Vanuit zijn beroep, Hofmans was advocaat, had hij grote belangstelling voor vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening. „Daarin was hij echt gespecialiseerd”, vertelt VVD-leider Benno Brand. „Gerrit was een bescheiden man, maar zijn inbreng tijdens commissies en raadsvergaderingen sneed altijd hout.”

Burgemeester John Joosten van Dinkelland noemt Hofmans een man met vel kennis van zaken.  „Hij ging altijd diep in op de inhoud en ventileerde zijn mening op een rustige manier. Hij was zeer gedreven en ambitieus.”

Hofmans werd in januari 2017 lid van de gemeenteraad Dinkelland. Hij volgde Benno Brand op die toen wethouder werd. Daarvoor was Hofmans al actief in de schaduwfractie van de liberalen. Vorig jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen stond hij als derde op de kandidatenlijst van de VVD en werd daarmee herkozen in de raad.

Oldenzaal e.o.