Volledig scherm
Dinkelland © Emiel Muijderman

Raadslid Lokaal Dinkelland zet eigen fractie in hemd

DENEKAMP - Het is weer eens ouderwets hommeles in de gemeenteraad van Dinkelland. De fractie van Lokaal Dinkelland zorgt onverwacht voor politiek vuurwerk.

Aanleiding is de motie die dinsdagavond door de fractie van Lokaal Dinkelland werd ingediend. Daarmee werd wethouder Loes Stokkelaar opgedragen weer in gesprek te gaan met de gebruikers van sportcentrum Dorper Esch in Denekamp. Die stapten enkele weken op uit onvrede over het beheer van het restaurant van het sportcentrum. Wethouder Stokkelaar heeft echter inmiddels de gebruikers alweer uitgenodigd voor een gesprek.
Verbijstering
Dus was in de ogen van coalitiegenoot CDA en ook VVD en PvdA de motie niet meer nodig. Maar raadslid Agnes ten Dam-Koopman stemde als enige van Lokaal Dinkelland tegen de motie van haar eigen fractie. Tot verbijstering van haar fractiegenoten. En haar stem gaf ook nog eens de doorslag. Want met 9 stemmen voor en 10 tegen werd de motie verworpen. Maar daarmee is ongetwijfeld nog niet het laatste woord gezegd en geschreven over deze kwestie.

Oldenzaal e.o.