Volledig scherm
© Alphons Weierink

Rabobank in verlegenheid door defecte pinautomaat tijdens Koale Karmis Ootmarsum

OOTMARSUM - De Rabobank Twente-Oost is dit weekeinde in grote verlegenheid gebracht door defecten aan haar enige pinautomaat in Ootmarsum. Nadat vrijdagavond en een groot deel van de zaterdag de pinautomaat aan de Oostwal buiten gebruik was, ging het zondag weer mis.

Vanaf zaterdagnacht twaalf uur kon er opnieuw geen geld worden gepind. Dit tot ergernis van de bezoekers van de Koale Karmis en andere gebruikers. Pas rond het middaguur zondag was het probleem opgelost. Een servicemedewerker van de Rabobank stelde tot zijn opluchting vast dat de automaat een foutief gecodeerde pas had ingeslikt. Toen die verwijderd was, konden opgeluchte klanten weer terecht bij de automaat. Juist in het kermisweekeinde wordt die veelvuldig gebruikt.

Lenen
Een defect aan de paslezer maakte dat vrijdagavond en zaterdag ook al onmogelijk. Een alternatief was er niet in Ootmarsum omdat de pinautomaat bij Albert Heijn niet toegankelijk is als de supermarkt gesloten is. Mensen die geld wilden pinnen, moesten noodgedwongen uitwijken naar de dichtstbijzijnde pinautomaten in Tilligte en Rossum. Een aantal kermisbezoekers leende geld bij anderen die wel wat hadden.

Niet leeg
Directeur Richard de Way van de Rabobank Twente-Oost is niet blij met de gang van zaken. Maar hij beroept zich op technische overmacht. Hij benadrukt dat er wel voldoende geld in de pinautomaat beschikbaar was. Er werd gesuggereerd dat de automaat leeg was en daardoor buiten gebruik. Volgens De Way houdt de Rabobank er met de bevoorrading juist rekening dat er drukbezochte evenementen als de Koale Karmis zijn waarbij extra veel wordt gepind.

Oldenzaal e.o.