Volledig scherm

Richard de Boer blij met kans bij KOSC in Ootmarsum

OOTMARSUM - Richard de Boer heeft het trainersvak weer opgepakt. Na een burn-out is hij nu weer actief bij tweedeklasser KOSC.

Richard de Boer moest bijna twee jaar geleden afstand nemen van het voetbal. De oefenmeester besloot zijn klus bij Berghuizen niet af te maken. Hij kampte met een burn-out. Nu is De Boer terug als trainer. De 45-jarige Hengeloër gaat dit seizoen aan de slag bij KOSC.

Blij
De Boer is blij met de kans die de tweedeklasser uit Ootmarsum hem geeft. ,,Ik heb me natuurlijk wel afgevraagd of er clubs op mij zaten te wachten na de burn-out. Er zijn veel trainers die bij een eerste elftal aan de slag willen”, weet De Boer.

Voetbalschool
Toch viel de keuze op hem. De trainer zat na zijn vroegtijdige afscheid bij Berghuizen niet stil. ,,De eerste maanden na het vertrek heb ik niets gedaan. Ik heb alleen wat wedstrijden bekeken. Meer niet. Maar na de eerste seizoenshelft heb ik toch weer wat opgepakt. Bij Sportclub Enschede werd ik begeleider van het beloftenteam. Ook heb ik met Paul Krabbe en mijn vader Leo de voetbalschool bij die club opgezet. Bovendien werd ik er technisch coördinator.”

Trainingsveld
De Boer vond het fijn weer wat om handen te hebben. Maar het liefst staat hij op het trainingsveld. Daarom wilde hij na bijna twee jaar graag weer een elftal onder zijn hoede hebben. De Boer is bij KOSC de opvolger van Herman Hegeman, die al na een seizoen is vertrokken. De club slaagde erin om handhaving in de tweede klasse af te dwingen. Dat is ook dit seizoen het streven. ,,Onze eerste doelstelling is om zo snel mogelijk veilig te zijn. De spelers vinden dat KOSC in de middenmoot van de tweede klasse mee kan draaien. Maar dan moet de groep wel compleet blijven. We mogen niet teveel spelers missen door blessures”, zegt De Boer.

Oldenzaal e.o.